Deelnemen

De Smaakmarkt is niet zomaar een foodmarkt of een event. Met de Smaakmarkt creëren we een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.  Om te eten, te drinken, naar muziek te luisteren en lekker te genieten. Die beleving, die sfeer maken we met zijn allen. Daarom is de Smaakmarkt ook voor deelnemers zo leuk. Het is niet ‘ieder voor zich’, we voelen ons samen verantwoordelijk en maken er met elkaar een feestje van. Zodat iedereen een goeie avond heeft, in álle opzichten. Dat is wat de Smaakmarkt bijzonder maakt, én een succes!

Ons uitgangspunt: we willen het eenvoudig houden én eerlijk. We willen graag een markt zijn waar zowel professionele horeca als kleinere buurtkeukens zich welkom voelen. Dat doen we door verschillende mogelijkheden te bieden: van een klein kraampje tot een grote plek die je zelf kunt invullen. Heb je nog een ander idee? We staan overal voor open!

De Smaakmarkt heeft geen enkel winstoogmerk. De organisatie is geheel in handen van vrijwilligers en veel mensen in het dorp denken mee, dragen een steentje bij of komen een handje helpen. De inkomsten worden besteed aan de benodigde faciliteiten om de markt mogelijk te maken. SaWaZ (Stichting Actief Wijk aan Zee) en De Tip nemen ook een deel van deze kosten voor hun rekening.

We vinden het belangrijk dat we met elkaar nadenken over het terugdringen van afval en het bevorderen van duurzaamheid. Daarom vragen we deelnemers om geen wegwerpmateriaal, plastic of blik te gebruiken. En we vragen bezoekers om zelf een bord en bestek mee te nemen en ons te helpen het plein en het dorp schoon te houden.

INSCHRIJFFORMULIER

  BEDRIJFSNAAM + CONTACTPERSOON

  ADRES / POSTCODE / PLAATS

  TELEFOONNUMMER

  UW E-MAIL

  GRAAG WIL IK DEELNEMEN OP DE VOLGENDE DATA
  ( Houd CTRL toets ingedrukt voor meerdere selecties.)

  DIT HEB IK NODIG:

  Ik heb ook een kraam nodig.Ik heb zelf een kraam/auto.

  AFMETINGEN EIGEN KRAAM / AUTO

  ELEKTRICITEIT

  Alle tarieven zijn inclusief BTW.

  IK KOM MET DE VOLGENDE WAREN (graag zo volledig mogelijk invullen)

  NB: de verkoop van pils is alleen toegestaan voor de door de organisatie aangewezen standhouders. Het is wél voor iedereen toegestaan wijn of speciaalbier (vanaf 5,5%) te verkopen, zie het deelnamereglement voor de precieze afspraken, maar altijd in combinatie met een (klein) hapje. 
Voor de ontheffing op de vergunning hebben wij bij inschrijving voor de gemeente de gegevens nodig van de persoon die voor de onderneming/kraam verantwoordelijk is voor de verkoop van alcohol (volledige naam, geboortedatum en geboorteplaats) en een kopie van de vergunning.

  EVENTUELE OPMERKINGEN

  IK GA AKKOORD MET DE REGELS VOOR DEELNAME.
  Met het ondertekenen van dit formulier geef ik aan dat ik de regels voor deelname op www.smaakmarkt.com heb gelezen en daarmee akkoord ga.


  In mei worden de plekken verdeeld. Deelname is pas definitief na ontvangst van een bevestiging vanuit de organisatie. Vragen? Mail naar smaakmarktwaz@gmail.com.

  Bekijk hier de regels voor deelname: Smaakmarkt Wijk aan Zee – deelnemersreglement

  De tarieven voor 2022

  Na twee jaar corona komen we onze lokale horeca-ondernemers graag tegemoet. Als samenwerkende organisaties (SaWaZ, De Tip en het Meifestival) hebben we daarom besloten dat deelnemers uit de IJmond dit jaar gratis mogen staan. Wel vragen we een bijdrage voor het gebruik van elektriciteit. 

  Standhouders van buiten de IJmond zijn natuurlijk ook van harte welkom om in te schrijven. We overleggen graag met jullie over een eerlijke vergoeding voor deelname, dat kan een financiële bijdrage zijn of een bijdrage in een andere vorm (muziek, act, aankleding, etc.). 

  Samen met de gemeente werken we aan een veilige en sfeervolle markt. Dat betekent dat we kritisch zijn als het gaat om brandveiligheid en dat we speciale regels hebben als het gaat om de verkoop van alcohol. Zo is het schenken van pils voorbehouden aan door de organisatie aangewezen standhouders en mag je alleen speciaalbier of wijn verkopen in combinatie met een hapje of gerechtje.

  De precieze regels vind je in ons deelnamereglement. Heb je daar vragen over, neem dan even contact op!