De Smaakmarkt is niet zomaar een foodmarkt of een hip event. Met de Smaakmarkt creëren we een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.  Om te eten, te drinken, naar muziek te luisteren en lekker te genieten. Die beleving, die sfeer maken we met zijn allen. Daarom is de Smaakmarkt ook voor deelnemers zo leuk. Het is niet ‘ieder voor zich’, we voelen ons samen verantwoordelijk en maken er met elkaar een feestje van. Zodat iedereen een goeie avond heeft, in álle opzichten. Dat is wat de Smaakmarkt bijzonder maakt, én een succes!

Ons uitgangspunt: we willen het eenvoudig houden én eerlijk. We willen graag een markt zijn waar zowel professionele horeca als kleinere buurtkeukens zich welkom voelen. Dat doen we door verschillende mogelijkheden te bieden: van een klein kraampje tot een grote plek die je zelf kunt invullen. Heb je nog een ander idee? We staan overal voor open!

De Smaakmarkt heeft geen enkel winstoogmerk. De organisatie is geheel in handen van vrijwilligers en veel mensen in het dorp denken mee, dragen een steentje bij of komen een handje helpen. De inkomsten uit het stageld worden besteed aan de benodigde faciliteiten om de markt mogelijk te maken. SaWaZ (Stichting Actief Wijk aan Zee) en De Tip nemen ook een deel van deze kosten voor hun rekening.

We vinden het belangrijk dat we met elkaar nadenken over het terugdringen van afval en het bevorderen van duurzaamheid. Daarom vragen we deelnemers om geen wegwerpmateriaal, plastic of blik te gebruiken. En we vragen bezoekers om zelf een bord en bestek mee te nemen. We vragen iedereen om ons te helpen het plein en het dorp schoon te houden.

De tarieven voor deelname aan de Smaakmarkt 2020 en voor het gebruik van elektriciteit zijn gelijk gebleven aan voorgaande jaren. Dat geldt ook voor de toeslag voor het schenken van alcohol.

Samen met de gemeente werken we aan een veilige en sfeervolle markt. Dat betekent dat we kritisch zijn als het gaat om brandveiligheid en de verkoop van alcohol. De precieze regels vind je in ons deelnamereglement. Heb je daar vragen over, neem dan even contact op!

De Smaakmarkten van 2020 zijn afgelast, je kunt je dus helaas niet (meer) inschrijven. Sta je nog niet op de mailinglijst en wil je volgend jaar deelnemen of meer weten? Stuur dan een mailtje naarsmaakmarktwaz@gmail.com.


Bekijk hier de regels voor deelname: Smaakmarkt Wijk aan Zee – deelnemersreglement